Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Azok a boldog nyugdíjas napok

2008.04.08

Bizony a ledolgozott 40 év után nem volt egyszerű újra szervezni az életem.

Mindig hiányzott valami.

Pedig bőven volt elfoglaltságom. Kezdem mindjárt azzal, hogy 1és féléves volt a kisunokám, aki még szerencsére a közelünkben is lakik,nem úgy mint a nagyunokám aki 220 km-re tőlünk. Igyekeztem minél többet besegíteni a gyerekre vigyázásban,ami többé kevésbé sikerült is.

Másik komoly elfoglaltságot jelentett az internet amit megszállottan tanultam és a mai napig is kutatom az engem érdeklő témákat.

A harmadik, ami különösen a téli hónapokban tölti ki a szabadidőmet, a kézimunka. Korábban is kézimunkáztam, de most bővítettem a repertoárt.

Így aztán 3 év után eszembe se jut, hogy dolgozni kellene,kivéve azt az egy hónapot amit a szüreti időszakban még vállalok az egyik közeli borpincénél. Ez nagyon feldob és előhozza a munkával kapcsolatos élményeimet.

Ezt a kis bejegyzést azért írtam le,nehogy elfelejtsem és ne akadjon el a bejegyzés fonala. Mert azért
velem nem történik ám olyan sok említésre méltó dolog!

2008.07.28.

Nem szeretem fölé írni,mert nekem így a folytatásos,
nem ha elé írom.
Most nyugi van, fől a gulyásleves. Három hét után visszament Zsófi. Nagyon szeret itt lovagolni,nem sok gond volt vele mert egész nap a lovardában van.Csak vinni, meg hozni kell. Egy kis jó kaja sem árt "mama módra".
Ádám csak szombaton aludt itt,egy kicsit nehezen ment az elalvás. A puha ágyikójára vágyott,de különben nem volt semmi baj.
Máris nagyon meleg van, a héten majd uszodázunk vele,jobban telik a nyugdíjas élet,meg egy kicsit jólesik a hűsölés.Sajnos a papa nem jön velünk,azt mondja volt eleget amikor ott dolgozott.
Jó fej, igaz én sem megyek a borpincébe !   

Vagy mégis?

2008.08.29.

Nagy örömöt okozott, hogy immár negyedik szüreti idényre hívtak a bokrosi pincébe szőlőátvételhez dolgozni. Jól esik a kikapcsolódás,találkozás a szőlőtermelőkkel, akikkel egész pályafutásom alatt oly sokat beszélgettem. Na és a pénz sem közömbös,egy kis nyugdíjkiegészítés jól jön.

Remélem most is szép lesz a "vénasszonyok nyara"!
Ez a legkedvesebb évszakom és ezt csak ott lehet átélni a pince és a szőlő közelében.   

2008.10.17.

Vége a szüretnek,rövidebb lett mint szokott.Egy kicsit az idő is esősebb volt, de a végefelé már megjött a mi nyarunk és még most is szép az idő.

 

 2008.11.05.

Sőt még most is... Hihetetlen ez a remek idő ilyenkor. Ma van apukám névnapja. Holnap kimegyek,viszek neki gyönyörű virágot. Mióta nyugdíjas vagyok jobban szeretek a virágokkal is foglalkozni, meg több idő jut az emlékeimre, a temetőre is. Nemcsak ilyenkor Mindenszentek körül hanem egész évben többet gondolok,sőt gondolunk szeretteinkre.

A múlt héten itthon volt Zsófi lovagolni,őszi szünet.Jól érezte magát ,Ancsa jött érte,így szombaton volt egy kis közös ebéd.

Ma szerda van elhoztam Ádámot.Nagyon örülök neki,hogy most már ő is elfogad,sőt örül ha megyek érte és szeret itt játszani. Nem mondom jó sokat kellett vár várni!

2008.12.15.

Tünde újra iskolába jár,úgy hogy megint be kell segíteni.Az oviból szinte minden nap el kell hozni Ádámot, mert munkát is kapott Tünde.A mi boltunkban dolgozik és decemberben nem is olyan könnyű boltban dolgozni, pláne kezdőnek.
Még a papa is be szokott segíteni péntekenként,amikor kézimunkázni megyek.
Ezért jó nyugdíjasnak lenni.
Sokszor eszembe jút anyu, mennyit segített? És akkor alig vettem észre.Most nagyon sokszor emlegetem, hogy milyen jó volt együtt lakni.

2009.03.11.

Rég nem írtam ebbe a rovatba. Igaz másikba sem nagyon. Volt egy csigolya törésem,jól megszenvedtem. nem gondoltam, hogy ilyen fájdalmas. A párom ugyan kiszolgált míg nem tudtam felkelni, de nem jó kiszolgáltatottnak lenni. Még mindig fáj, de azért már nem vagyok ágyhoz kötve. Lehet kézimunkázni, internetezni és az unokám is hordom már 2 hete. Közben míg beteg voltam a másik mama is belépett és így kevesebbet jön ide Ádám.Nem baj, mindketten kivesszük részünket az örömökből , meg a gondoskodásból  is.

Tavaszi szünetben megint jön Zsófi lovagolni.  Nagy az öröm sikerült neki a felvételi a gimnáziumba. Remélem majd mesél róla.
Várjuk már a tavaszt, remélem Zsófi meghozza a jó időt.

2009.07.17.

Már 4 hónap eltelt az utolsó bejegyzés óta és mi minden ezidő alatt? Itt-ott megjelenik a a másik rovatokban.

Zsófi unokám megint itthon volt 2 hétig. Néha Ádámra is ügyelni kellett ovi után mert dolgoznak a szülei és nem tudnak érte menni. A jóságos nagyapa besegít szerencsére mert a kicsi..., enyhén szolva nehezen kezelhető és akkor jól jön a változatosság. Sakkozás, malmozás, társasozás meg egy kis számítógépes játék is belefér. KIár,hogy a papa ezt nem tudja.

Zsófi jól érezte magát, visszautazás előtt mondogatta: Hiányozni fogtok ám!... Főleg a lovak..., meg a finom muffinok... Ujjééé... Ez is valami,csak jöjjön máskor is, és jön is ,augusztusban.

 

2010.04.04.

Már alig jut eszembe , hogy valaha dolgoztam is. Pedig igaz volt. Csak amikor a nyugdíjat várjuk...mert meg kellett tanulni beosztani.

Most már nincs mellékes sem, például a szőlőből.Megtanultunk ülni a fotelban és nézni ki a fejünkből,jaa, meg az ablakon... meg önfeledten virtuális farmot játszani az interneten.

Most már nem bánom, csak néha furdal a lelkiismeret,hogy talán mégis tehetnénk még valami hasznosat. Akkor néha elhozom Ádámot, meg egy időre bevállaltam a beteg nővérem gondozását és a másikhoz többször megyek az ápolási otthonba.

No meg a temető látogatások is sűrűbben vannak.Helyettük is meg kell tenni.
Régen Teri néném volt az ügyeletes temető látogató. Sajnos neki nagyon fontos volt mert sógorom már 30 éve meghalt és akkor anyuékat is ő látogatta. Most ezt is átvettem én csak, hogy nyugodt legyek, van még tenni valóm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ilcsifiok@freemail.hu

(V.Ilcsi, 2008.06.27 07:28)

Örülök, hogy mint boldog nyugdíjas, - hobbiként kézimunkázik. Sok sikert és további jó kézimunkázást kíván egy szintén "hobbizó".
Kérem tekintse meg honlapom:http://varroda.lapunk.hu

Üdv:V.Ilcsi

bucsi-norbi@fibermail.hu

(Bucsi Norbert, 2008.04.12 10:53)

Csak így tovább Mama, főleg ami az unokára való vigyázást illeti!Persze azért gondolj néha a kicsi fiadra is.Ügyes vagy és csináld tovább a lapodat!