Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.05.30

 

2008.05.29.

Már régóta készülök, hogy feljegyezzem életem egyes, említésre méltó eseményeit,örömeimet ,
bánataimat.

Jó része már az eddigi bejegyzéseimben szerepel,
méghozzá fotókkal ,de amit nem szeretnék nyilvánosság elé tárni azt megpróbálom itt elrejteni. 

Na nem a családtagjaimra gondolok, hanem a teljesen kivülállókra. Naplót nem vezettem sosem, de azt hiszem a technika vívmánya nagyon megkönnyíti az ilyesmivel foglalkozók helyzetét. Arra gondolok például, hogy ha leírok valamit, lehet javítani. Ha eszembe jut még valami pótlólag be lehet szúrni stb.

A múlt hét végén Veszprémben jártam a lányoméknál.
Igazából, nem is Veszprém hanem Nemesvámos. Ebben a szép kis faluban építettek egy szép házat majdnem a falu végén,de nagyon szeretnek ott.
Én is szeretek ott lenni, de mivel a párom nem szeret
utazni,többször csak magam megyek és mindig csak 2-3 napra.Ennyi idő után már vágyom haza:valyon mi lehet otthon? Nincs talán valami baj a papával. Persze ebben a korban már velem is lehetne, de azt csak észrevenném?

Ide is lehet képet tenni? Megpróbálom: 

Kép 

A szép ház , két nézetből,
még nem egészen
készen.

 

 

Kép


 

 

 

 

 

 

 

 

 Lajosnak "köszönhetem "a szombati Bakonyi kirándulást a Cuha patak völgyében."Majdnem "olyan volt mint 50 évvel ezelőtt. 

Kép

 

 

Ancsával az ország egyik legszebb vasútvonalán-míg meg nem szüntetik!

  

KépKép  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 2008.05.31.

A kirándulás utáni napon,Pesten jártunk Zsófival az informatikai versenyen. Ancsa is elkísért bennünket nehogy az ajándékot ne bírjuk haza vinni.   

Természetesen nem értünk el helyezést, de azért egy kis kikapcsolódás jól esik a szürke hétköznapokból. A hétvégén már kezdtem úgy érezni magam mint egy német, vagy más nyugati országbéli nyugdíjas.
Azért még mielőtt elszállok, megvárom  anyugdíj  folyósítási napot. 

Kép

 

 

Kezdődik a verseny ! 

  

 

Kép

 

 

Sajnos Zsófi nem tűri a fotózást.

 

 

Még az is örörmömre szolgál, hogy ezeket az élményeket,kisebb nagyobb zökkenőkkel sikerült "papírra vetnem", illetve ide beszerkesztenem.

 

2008.06.01.

Innettől hazai élményeimmel folytatom. Mert itthon is történnek ám dolgok. 
Az utazás után egy nap pihenő következett.Kedden az oviba kellett menni Ádámért. Nagyon meleg volt ,usziba akartunk menni, de az óvónéni jelezte,hogy sokan megbetegedtek, így nem mentünk. Ennek ellenére reggelre Ádám is megbetegedett. Szerdán orvos,torokgyuszija lett. Csütörtök, péntek déltől vigyáztam rá, hogy Tünde tanulhasson a közelgő szóbeli vizsgákra.

Szombaton kerti parti volt az oviban.Szinte egész nap ott voltak, jól érezték magukat. Játék, ugrálóvár,
arcfestés stb., ami szem szájnak ingere.

 

Kép

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

  

 2008.06.02.

A hétvége nagyon símán telt. A legnagyobb esemény az volt, hogy kimentünk a tanyára locsolni és meglepődve láttuk, hogy ellopták a fürdőkádat amiben a vizet gyüjtöttük. Jó nehéz volt, biztosan megdolgoztak vele. No komment...

Néhány kép a tanyáról,amit nagyon szeretek csak keveset vagyunk kint.

Kép 

 

 

 

 

 

Kép 
A kemence amit sütésre még mindig nem nagyon tudok használni.

Ugye hangulatos?

 

 

 

2008.09.10.

Tegnap egy kisebb műtéten voltam Szentesen a kórházban.Kicsit izgulam, de jól sikerült,nem fájt. Most már a szövettan eredményéért kell izgulnom. 

Holnap a háziorvoshoz megyek gyógyszert íratni.
Nagyon meg kellene már mondani, hogy a visszereim szeretném szakorvossal megnézetni, nem műttetni csak megvizsgálni.Félek, hogy valami nagyon komoly baj történik a lábammal.
Nem szeretnék ágyban feküdni, mert nagyon szeretek menni, menni...

 

 2008.06.20

Augusztus 12-re kaptam időpontot az Érsebészetre Szegedre. A varratot is kieszedték a lábamból. Úgyhogy minden sínen van egyenlőre.

Sütök, főzök, kertészkedem és vasárnap megyek Zsófiért de csak Pestig. 
Megkezdődik az első hét lovaglás. Remélem most jobb idő lesz ,mert eddig mindig hideget hozott vagy esőt.
 

 Kép

Könnyű uzsonna...

 

Cukkínis, magvas kenyeret sütöttem.

 

 

Kép

 

 

Ezek a virágaim:

 

 

 

2008.06.29.

Zsófi nem jött mert nem kedvére való volt a tábor összetétele,majd 7-én jön.
Nagyon meleg van,
Ádámmal uszodáztunk, meg sajtos kiflit sütöttünk. Elég nehéz eltalálni az ízlését,de ezt azért ő is illatozta és várta, hogy kivegyem a sütőből.

Kép

Fényképezni is szeretek, illetve szeretnék de nincs fényképezőm. Azért a magam örömére mobillal "dolgozgatok".


2008.07.13.

Vasárnap van, ma ünnepeljük Ádám 5. szülinapját.
Sokat készültem a kért vártorta elkészítéséhez,az összeszerelésben Zsófi is segítkezett,ilyen lett:

Kép

 

 

 

 

 Csak ide merem leírni,hogy Ádám egy kicsit furcsán viselkedett,de úgy kell elfogadni amilyen.
Remélem ha nő, olyan sokat fog előnyére változni mint Zsófi, mert azért ott is voltak gondok a viselkedésével.

 

2008.07.15.

Nagyon kellene folytatni,de most az unokák miatt nem tudok belemerülni az "alkotásba". Így hajnaltájt inkább csak nézelődni lehet, nem gépelgetni.Majd folytatom .


2008.07.23.

Ma esőnap van. Zsófi ugyan elment lovagolni, de nekem van egy kis időm az írogatásra.
Alapjában véve jól telnek a napjaink. Hogy is telne mikor reggel 7-től este 7-ig lovagolni van.Vasárnap azért usziban voltunk. Juditék is ott voltak és egy kicsit elszórakozott a két gyerek, mi meg elbeszélgettünk.
Csak a lefekvésnél meg a felkelésnél van probléma.
Többször kell szólitgatni, de mégis nehezen megy, az is,hogy abbahagyja a számítógépezést ,no meg az is, hogy felébredjen időben. Azért túléljük.   

Judit nagyon szépeket csinált:

                  Kép

2008.07.30.

Zsófi még vasárnap hazament, Ancsa jött érte.Hiányzik,
3 hét sok idő és azért jól eltelt. 
Kedden már Ádámmal voltam usziban.Szegény Tündének már éppen jól esett, hogy egy kicsit elvittem,
meg nekem is. Kezdi már megszokni a vizet, bátrabb és ügyesebb.

Vasárnaptól komoly dilemmánk  van, az albérlők megkérték a lakást ami olyan sok örömet és bánatot okozott már nekünk. Norbié ugyan, de csak nyűgnek érzi. Hosszútávon már én sem tudom vállalni az intézkedést. 
Albérlő jön, albérlő megy,bútort fel, bútort le.Magas rezsi,főleg a távhő. Lehet, hogy fel kellene járni melegedni? Jó vicc... De azért 20 év után sajnálom,  
és főleg attól tartok, hogy nem tudjuk megőrizni pénzben az értékét, pedig biztosan jól jönne később Ádámnak, esetleg továbbtanuláshoz. Vagy akkor már semmit sem ér? Nem tudom. Napok óta erre ébredek.   
Majd látjuk egyáltalán megadják-e érte amit kérünk.
  

Most jöttem rá, hogy ide nem kellenek képek. 
Ezt magamnak írom. Ha lesz valami jó akkor csak beteszem majd.

2008.08.10.

Vasárnap van, már egy hete nem láttam Ádámot,mert Norbi is szabin volt és nem volt rám szükség. Most voltak itt, szégyenlősködött, de egy fagyi megenyhítette,
megnéztük, hogy holnapra is legyen. 
Ancsáék Amszterdamban vannak,Peti felajánlotta a barátnője lakását, így talán olcsóbban megússzák.
Nagy és biztosan szép út illetve kirándulás.Nemsokára jönnek haza. Zsófi még szeretne eljönni lovagolni augusztus végén. Remélem lesz tábor,Norbiék meg Veszprémbe akarnak menni,Tündének állás kellene...

Mennyi gond és ezek megoldásából én mind kimaradok.
Jó is meg nem is, elteltek a régi szép felelősségteljes idők.  

Mostanában egyre többet foglalkoztat, hogy milyen kevés a nyugdíjunk. Azért csak ledolgoztam 40 évet. Valahol elszúrtuk, talán a leszázalékolás???
De nem mertünk akkor lemondani róla,mert ha beteg lettem volna újra, se munka se nyugdíj. Ez már így maradt. A rezsi egyre több meg a gyógyszer. 
Már egy öregek otthonában most sem futná ki a saját ellátásunkat és az is mindig emelkedik.

Voltam Teri nénémnél, ő jól van jó helye van.
Jucó sokkal gyengébb,ők viszont ketten vannak és az sokkal jobb.Na vége a kesergésnek,nézzük az Olimpiát!

 2008.08.14.

Magyarjainknak nem nagyon jól megy az olimpia.
Azért el-elhallgatgatom főleg a csoport mérkőzéseket szeretem, no meg az úszást.Tetszik, hogy hajnalonként van mit hallgatni a rádióban. Jobbak a közvetítések mint a Tv-ben, érthető !

Kedden voltam Szegeden az érsebészeten,szerencsére nincs nagy gond,műszerrel megmérte a doki. Jól elfáradtam, mert nagyon meleg volt.Így aztán nézelődni, nosztalgiázni nem tudtam csak a buszállomáson.Az nem egy nagy durranás, olyan mint 30 éve.


2008.08.18.

Szombaton meg vasárnap is bekukkantottam a Borfesztiválra. Csak a hangulat kedvéért.Egyik nap az egyik unokával, vasárnap a másikkal.Egyik sem engedte megvárni a kemencés kóstolót. Nem baj.Volt otthon csemege a szülinapomról: ipari joghurt torta, meg keksz "sü-gér".
Zsófi még nagy hasznát vette a következő napokban,
örültem neki.Ádám válogatósabb, nemigen tudok neki kajával örömet szerezni. Esetleg gyümölccsel, vagy az uszodában ha kiéhezik.


2008.08.21.

Az ünnepből semmit nem érzékeltünk csak azt, hogy Zsófi csak délelőtt lovagolt.Merthogy újra itt van.Nagyon szeret itt lovagolni. Délutánra Ádám is bejelentkezett, szeretne Zsófival többet játszani. Jól el is voltak, csak azért Zsófi már nagylány,érthető, hogy más érdekli de szerencsére azért mindenevő. Törpös játék is nyerő volt nála,így jól telt a délután.

Két apró öröm  azért ért a hét elején. Az egyik, hogy megkaptuk a kedvezményes étkezést,így szeptembertől a szociból hordjuk a kaját.Nem árt nekünk a kímélőbb étel.
A másik pedig, hogy megint meghívtak dolgozni a szüret idejére a bokrosi pincéhez.Mégiscsak jó lesz egy kis kikapcsolódás a szürke hétköznapokból és a  pénz sem megvetendő. Nagyon örülök,majd újra feltöltődöm és jobban bírom az elkövetkezendő időt.    


2008.08.24.

Már több mint 2 hete az Olimpia lázában égek. Ma aztán beteljesült az öröm, az álom. A férfi pólósok győzelmére gondolok. Főzés közben nyeltem a könnyeim. Rádiót hordozgatva ,Tv-t felkapcsolva hallgattam a papa korholását az állandó zaj, gyüzsgés miatt. Nem szereti az olimpiát, szerintem pedig nem bírja a stresszt,vagy mit tudom én miért hergel állandóan, hogy ...győz a jobbik... Ma tényleg ez történt,gartulálok a győzteseknek.

Uncsik elmentek Ancsáékhoz.Úgy szeretnék mindent látni mindent tudni, hogy érzik magukat, hogy viselik egymást, de NEM LEHET !
Kutyát, macskát etetni, azt viszont lehet és ennek elégnek kell lennie. Nemsokára megyek is.

Azért ide teszek egy képet a Norbiék házáról is, nem tudom szeretik-e? Lehetne szebb is, de van akinek még ilyen sincs,sőt nem is lesz! Buksi, a házőrző .

  

Kép

 

 2008.09.01.

Norbiék megjöttek a nyaralásból, azt mondták most jól érezték magukat. Ádámnak is vannak élményei, megígérte,hogy majd mesél a bobról, meg a vizi csúszdáról.
A lakáseladás célegyenesbe érkezett,megadják amit kértünk.Indul az akció !

Nagyon várom a hétvégét, kezdődik a szüret.Éppen most telefonált a főnököm.
Imádom a "vénasszonyok nyarát".Szikrázó napsütés de nem hőguta. Lassan úszó "ökörnyálak"...
A szőlősgazdák zsongása, jókedve,netán elkeseredése az árak miatt. A gyönyörű borokat sejtető nagyon szép szőlők... Nosztalgia óh...

Na, ezért kell nekem ez az egy hónap,persze az a kis nyugdíjkiegészítés sem árt.

2008.09.06.

Eltelt az első munkanap.Na ez aztán nem lett vénasszonyok nyara, hanem hőségrekord dőlt.Jól elfáradtam,de majd fog az menni. Nagyon szépek a szőlők,jól beettem a zalából.

Tegnap nagy öröm ért.Tündét köszöntöttük és Ádám azzal fogadott,hogy programot szeretne velem,lehet akármi, uszoda is. Megdobbant a szívem. Csak nem múlnak el nyomtalanul az együtt töltött napok,még ha voltak apróbb összezördülések is.Úgyhogy a jövő héten uszodázunk.Nekem sem árt.

2008.09.18.

Volt hőguta is most nagyon hidegvan,fűteni kell.A szüret is sokkal kisebb. Holnap kézimunka szakkőrre megyek nagyon várom.

 

 

 

 

 

 2008.01.03.

Túl vagyunk az ünnepeken. Szép csendes Karácsony sikeredett. Ancsáék is itthon voltak,Zsófi itt is maradt lovagolni. Sajnos csak 2 nap sikerült,de nem baj.Úgy veszem észre szeret itthon.

Nagyon örülök neki. Kötöttem néhány kis kiegészítő darabot, meg felvettem a megrendelést újakra.

Én ezzel tudok nekik kedveskedni. Kesztyűt meg lábszár -melegítőket kötöttem. Ádámnak meg csuklóvédőt az ő igénye szerint. Mesefilmben látta,elmagyarázta a formát meg a színeket.

Egy fotó erjéig összeállítottuk őket Ancsával.

Kép Kép

A szivesztert Ádámmal töltöttük, nem volt ünneplés csak ettünk, ittunk,tüzijátékot meg TV-t néztünk,persze a carton-t.
Egy kicsit nyavalygott,de 10-kor már aludtunk.

Most aztán még nagyobb csend van. Csak eszünk, iszunk, alszunk. No meg az internet,ezt nagyon szeretem!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.